Font resize: Increase SizeDecrease SizeReset font to default

mtzolee web

mtzolee homepage

PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. május 01. vasárnap, 16:29

Elemzés

Miért kaphat működési engedélyt egy olyan vízen lévő szórakozóhely, amit csak olyan helyre lehet szellőztetni, ami életveszélyes?

Miért engedik ki a vendégeket olyan helyre ahová csak matróz mehet ki, a személyzet sem?

Miért nincs mentőöv egy olyan létesítményen ? ami a rendőrök szerint nem hajó ? ami Európa legnagyobb folyója főmedrének partjára van kikötve?

Miért lehet üzemeltetni Európa legnagyobb folyója partjára kikötött úszó objektumon szórakozóhelyet ahová szórakozni és nem vigyázni, félni mennek az emberek kivilágítatlanul, mentőöv, védőháló vízből mentésben jártas személyzet nélkül?

Miért nem kell egy vízre elhelyezett állóhajó-objektumot úgy felszerelni mentésre alkalmas eszközökkel mint egy hajót, ha egy stégre is kell ahová felügyelet nélkül nem léphet senki?

Feltételezzük, hogy a hajó rendelkezik ? ha korlátozásokkal is ? minden szakhatósági engedéllyel. Miért nem ellenőrzik a szakhatósági engedélyek szerinti működtetést, az esetleges korlátozásokkal való működés betartását? Miért nem ellenőrzi a vizirendőrség a működési engedély szerinti üzemeltetést? Vagy egy stégre ahová csak kiképzett matróz léphet több biztonsági eszköz kell (világítás, mentőöv) mint egy vízen lévő szórakozóhelyre?

Miért engedték azt a szórakozóhelyet, ahol egy ember meghalt, még aznap minden helyszínelés nélkül kinyitni?

Miért nem a rendőrség értesített a fiunk haláláról? Miért minket küldtek egyik rendőrségről a másikra? Miért mondhatta a vizirendőrség egyik vezetője, hogy nem kellett értesíteni, mert egy felnőtt ember? A felnőtt embernek nincs családja?

Miért nem vesz észre a Vizirendőrség a Nemzeti Közlekedési Hatóság olyan hiányosságokat amit a baleset után a szórakozóhely szakértője is észrevesz?

Miért engedték a vendégeket olyan helyre levegőzni, ahova állítólag nem mehettek volna ki? A táncterem Duna felőli ajtaját a személyzet nyitva tartotta, és arról a tényről, hogy oda vendég nem mehet ki, arról a vendégek nem lettek tájékoztatva. Az ott maradt vendégek vallomásaiból ? akiket a biztonsági őrnek nem sikerült hazaküldeni ? kiderült, hogy folyamatosan ki-be járkáltak a nyitott ajtón.

Miért nem világították ki a hajó hátsó részét a baleset után, hogy lássák, hol van a vízbeesett ember, és miért nem dobtak utána mentőövet, hogy legalább az esélyt megadják számára az életben maradáshoz? Sőt, az ott szolgálatot teljesítő biztonsági őr kérdezte Kovács Dórától, hogy Ő most mit csináljon, ugorjon bele, hogy Ő is beledögöljön? Ő akkor ítéletet mondott egy fuldokló ember felett. Nem várta el tőle senki, hogy beleugorjon a vízbe, de hogy mentőövet, öveket dobjon a fiunk után, azt hisszük, hogy joggal elvárhattuk volna. Vagy legalábbis azt, hogy ameddig a vizirendőrség kiérkezik a tőle, tőlük telhető minden segítséget megadjanak a bajba jutottnak.

Módosítás dátuma: 2012. február 18. szombat, 19:22